Eerste week van de 2de periode

Zoals ik me vorige bericht al schreef is dit de eerste week zonder Marijn en Barbara maar moesten we ons zelf redden (en kunnen we alleen terug vallen op Claire). Deze week kwam ook een nieuwe vrijwilligster, Merel, die ik en Lorraine maandag hebben opgehaald.
 
Voordat we Merel op Maandag op hebben gehaald waren we nog naar een verfshop geweest om verf te kopen voor 2 kamers uit Maureens huis. Dit ging allemaal goed en kregen nog een fikse korting (35%) omdat het voor een goede project is. Hierna zijn we naar het vliegveld gereden om Merel op te halen. Vlak voor dat Merel aan kwam kwam Ellen nog om het welkoms paket te geven en Merel ter welkomen. Onder weg hebben we Merel beetje verteld wat ze allemaal ter wachten stond, wat er verwacht werd etc. Lorraine en ik brachten Merel bij ons gastouders om daarna door te rijden naar Motherwell, Merel was te moe van de vlucht om gelijk mee te gaan. In Motherwell zijn we naar Maureen gegaan om al vast een beginnetje te maken met het schoon maken van de plafonds. Er zat overal een zwarte laag van troep, geen idee wat het is en hoe het er komt maar met een wonder middeltje (jik en vin, geen idee hoe het in het nederlands heet) ging het er vrij gemakkelijk van af. We hadden besloten om niet alles te doen maar de kinderen van de kamers het zelf te laten doen. We hadden dat afgesproken met hun zodat we de dinsdag weer konden verfen. Veel meer heb ik de maandag niet gedaan op het project omdat we er heel laat maar waren. In de avond lekker gegeten om niet al te laat naar bed te gaan.
 
De dinsdag waren we vroeg naar het project gegaan om te gaan verfen, hellaas ging dat niet. De jongens waar we aan hadden gevraagt of ze de kamer wouden schoon maken hadden dat niet gedaan... We gaven ze nog tot maandag om het schoon te maken zodat we volgende week kunnen beginnen. Nu we zo vroeg waren zochten we iets anders om te doen en gingen naar Florence huis om de muren om het huis te schuren zodat we de rest van de week konden verfen. Nadat we dit gedaan hebben kwamen de kinderen al vrij snel aan. Gezelig met hun spelletjes gespeeld op het pleintje voor het huis, al snel waren er heel veel buur kinderen om met ‘ons’ te spelen. Na een tijdje heb ik met een paar van ‘onze’ kinderen Engels en de tafels geoefend. Niet lang hierna was het al bijna donker dus tijd om naar huis te gaan. Thuis aangekomen lekker gegeten en naar het huis van ready 4 life. Het was Bert Jan zijn laatste avond in ZA dus heeft die ons uitgenodigt om bij hun film te kijken. Het was een super slechte film (mirrors) maar was een erg gezellige avond.
 
Op de woensdag waren we begonnen met het verfen van de muren van Florence huis. We waren niet lang bezig tot dat alle kinderen thuis waren, er was geen water in Motherwell waardoor de school hun een dag vrij hebben gegeven. Alle kinderen hadden zin om mee te werken aan de muur dus gaf ik ze allemaal een kwast en werkten we allemaal aan de muur. Lorraine en Claire waren ondertussen op pad om het meisje dat steeds weg loopt te zoeken, ze was weer weg gelopen. Waarschijnlijk is ze met haar beste vriendin weg gelopen om bij hun vriendjes te zijn in een slechtere deel van Motherwell. Terug naar de muur, Merel en ik hadden niet echt veel zin om verder te gaan dus hebben we samen met de kinderen netbal gespeeld. Ik had ook een spel verzonnen zodat Merel beter de namen van alle kinderen kon onthouden. We zaten allemaal in een kring met 1 bal. Degene met de bal zegt de naam naar wie die gooit, degene die de bal heeft gevangen roept ook de naam naar wie die gaat gooien etc. Erg leuk was het en volgens mij ook best efectief. Na een tijdje kwamen Claire en Lorraine terug van hun zoektocht maar hadden het meisje niet gevonden helaas. We besloten maar om niet meer te gaan en met de andere meisjes van het huis huiswerk te maken. Ik heb heel lang met een meisje geoefend met de tafel sommen, ik heb geprobeert een aantal ezelbruggetjes te verzinnen maar is erg lastig om het in het engels uitteleggen. Ik heb wel een gevoel dat ze er wat van op gestoken heeft dus daar ben ik wel blij om.
 
De donderdag was weer een rare dag. In de morgen hebben we heel lang geverft zodat de grondlaag op de muur klaar is. Na het verfen ben ik op advies van Tia samen met Claire en Florence naar de politie bureau geweest om het weg gelopen meisje als vermiste op te geven. Ik dacht dat de politie in Nederland al ‘vaag’ waren (Het bekende verhaal van me gestolen fiets) maar het gaat hier nog ‘vager’, we werden van de eene persoon naar de andere gestuurd tot we ergens in een wachtkamer kwamen. Uiteindelijk werd de foto versprijd van het meisje. Ik werd ondertussen opgehaald door Merel en Lorraine om naar Jullia’s huisje te gaan. Hier heb ik met de kinderen veel met een bal gekloot en eigenlijk niks aan hun huis werk gedaan. Rond 4e kregen we van Claire (die op de politie bureau was gebleven) dat het meisje is gevonden! Ze mankeerde niks (zo ver we weten) maar ze wou niet vertellen wat ze gedaan had. We hebben allemaal zo onze ideen van wat er gebeurt is maar weten niks zeker. Hierdoor willen we haar zo snel mogenlijk testen op zwangerschap, Hiv en andere dingen. Op de einde van de middag ben ik naar de voetbal training gegaan om met de jongste kinderen (van 6 tot 10) daar te gaan voetballen. Deze kinderen spreken geen Engels dus erg moeilijk om hun te training, wel erg leuk. Ik doe deze training trouwens samen met een man die huisvader word in het 4de huisje (als die klaar is), die wel Xhosa spreekt. Rond 5e was het afgelopen en werd ik naar huis gebracht waar ik gegeten hebt en daarna nog beetje gecomputerd en een film gekeken.
 
Vrijdag morgen hadden we een weekekijkse meeting met Tia waar Claire bij was. Hier kregen we te horen hoe het weg gelopen meisje gevonden was en dat Claire met haar gesproken had. We kregen ook te horen dat Claire samen met het meisje naar de politie bureau is gegaan zodat het meisje haar excuses aan moest bieden aan de politie mensen. In het begin werd ze beetje belachelijk gemaakt maar uit eingelijk kon het meisje haar excuses aan bieden aan een politie vrouw. De vrouw pakte vervolgens een plastic tas en stopte daar een voetbal in, de vrouw sloeg het meisje 2 keer in haar gezicht waardoor Claire er tussen sprong. Claire vroeg waar ze in godsnaam mee bezig was en kreeg als andwoord dat ze discipline aan het bij brengen is. Ik ben blij dat ik niet gebleven was bij Claire maar naar Jullia’s huis ben gegaan, ik weet niet hoe ik gehandeld zou hebben als ik er gebleven was. We kunnen de politievrouw ook niks maken want deze soort handelingen zijn nog steeds normaal hier. Hier worden kinderen ook op hun handen gelsagen met een ijzeren staaf als ze hun huiswerk niet gemaakt hebben.
Rest van de dag heb ik op de computer gezeten tot dat er opeens 2 Nederlandse studenten op de stoep stonden. Deze 2 studenten slapen de eerste 2 weken bij de broer en zus van Peter en Daphne (die zijn ook met elkaar getrouwt) en kwamen hier om kennis te maken. Ik ben met hun, Tim en Gabie, naar de Green Acres (het grote winkel centrum) gegaan. Ik heb hier een tas gekocht want me vorige is kapot gegaan. In de avond hebben we nog gezellig een borreltje gedaan in een cafe.

Dit was het einde van een hele leerzame week. Het was Merels eerste week en ik vond dat ze het er goed gedaan heeft, naar mij weten heeft ze ook veel plezier gehad.

Mijn volgende berichtje komt waarschijnlijk volgende week want ik ga dit weekend naar Cape Town! De foto's probeer ik nog wel morgen of woensdag online te zetten maar dan moet de computer wel mee werken.

Reactie toevoegen

Het reageren op weblogberichten is niet mogelijk.

Reacties

anja Muiwlijk

Hoi Nick,
Dat is weer een heel andere ervaring, verven.
Komt straks goed van pas in Tilburg.
Iedere keer lees ik met veel plezier je stukjes, wat een ervaringen. Je schrijft ze zo dat ik bepaalde situaties hoe jij reageer zo voor me ziet.
Het verhaal over dat meisje is erg heftig.Ze denken daar heel anders over discipline bij brengen dan hier. Oeps dat zal je wel regelmatig kromme tenen geven.
Veel plezier aankomend weekend in Cape Town.
Wat een leuke foto's heb je geplaats bij het stukje het einde van het begin. Erg gelachen om de foto van je jas. Wat sta je er leuk op met het kindje.
Afgelopen weekend in Neeltje Jans stond je weer op de folder van het zwembad. Joan super trots natuurlijk.
Groetjes Anja

marja nordin

Nick,
heel leuk om weer wat van je te lezen, yheb wel in de gaten dat je als je terug komt in Nederland bijna een eigen klussenbedrijf zou kunnen beginnen. Je bent inmiddels van alle markten thuis.Groeten, van ons allen, Marja.

pleun

Hee Nick,

Wat maak je toch veel mee in Port Elizabeth! Niet altijd even leuk. Nog héél veel plezier de laatste drie weken!

groetjes pleun

oma Muilwijk

hallo Nick, Wat kan je goed verven. Ik denk dat je thuis ook wel eens mag verven.(grapje). Wat leuk dat balspel. Zo te lezen heb je het best naar je zin, maar er gebeuren ook wel nare dingen ,Heftig hoor dat meisje dat wegloopt. de politie die dat op die manier oplost. Dat gebeurde in ons land misschien in de middeleeuwen. We zijn het pinksterweekend met je vader en moeder naar Neeltje Jans geweest. Dat was een heel leuke dag. We zijn nu in Dordt en kan ik jouw Weblog weer lezen. Ik vindt het fantastisch wat je doet. De foto,s zijn ook leuk en het lijken mij lieve kinderen. Wat leuk dat kindje op je schoot, wat een schatje. Geniet nog van die tijd, die je er nu nog bent veel liefs van opa en oma

joan

heey
dat haar van die kindjes is heel erg schatig
xxx joan

Ann

Ja, ik ga me er volgend ewkeend eens mee bezig houden.Maar aan de andere kant: een snuggere merel plant zich voort, een domme slaagt daar niet in Hoewel het fotografisch voordeel voor mij duidelijk is .De kans is toch reeebl dat ik weer aan de slag ga met meelwormen als de jongen moeten gevoerd worden!

Otto

Ik kreeg vandaag een aktpekje binnen van delicious.Was helemaal verbaasd, dacht he, heb toch niks besteld ofzo!Heb ik de raclette van Boska gewonnen!!!!!!!!!!Wat ontzettend leuk!Super bedankt, ik ben er heel blij mee en we gaan hem dit weekend meteen uitproberen!Groetjes, Maria

Nataliepex

This message is posted here using XRumer + XEvil 3.0
XEvil 3.0 is a revolutionary application that can bypass almost any anti-botnet protection.
Captcha Recognition Google, Facebook, Yandex, VKontakte, Captcha Com and over 8.4 million other types!
You read this - it means it works! ;)
Details on the official website of XEvil.Net, there is a free demo version.

Avito321zew

<b>????????? ??????? ????? (Avito) ?? 50%</b> | <b>????????? @a1garant</b>

<b>??????????? ???, ??????? ??????!</b>

?????? ???????????? ???? ??? ?????? ?? ?????????? ??????? ?? ??????????? ???????? ???????? Avito (? ?????, ?????????? ?????). ???? ??? ????? ?????????? ??????? - ??????, ????? ??????. ????????? ????? ?? ????? ???????, ????? ??????? ?????? ????? (Avito).

<b>???????? ?? ????. ????? ?????.</b>

??????? ?????????? ? ???? ??????? ? ????????? ??????? ?????????: <b>50% ?? ??????? ?? ????????.</b>
???? ????????? ????? ?? ??? ???????, ? ???? ?????? ????????? ????? ? ?????? ?????? ???? ??? ??????? ? ????? ??????, ?????????? ???????.
??? ?????????? ?????????? ?????? ??????? ??????? ? ??????!

<b>????????: </b>

<b>?, ??????? ?? ????? ?? ????????? ???????, ??? - ??????????!!!</b> ?????? ????? ?? ??????...

???? ??????????????!

<b>?????? ?? ??????? ?????</b>
________

world of tanks ?????? ??????? ?????
??? ??????? ?? ????? ??? ?????
????? ?????? ?? ??????????
?????????? ???????? ?????
??? ??????? ??????? ? ????? ???? ?? ??????? ??????

bretxxxee

???? http://bretxxx.com/ ???

joeyxxxui

???? http://joeyxxx.com/ ???

Afaronprali

<a href=http://vipedlowestdrugprices24-7.com/klonopin/how-do-i-buy-klonopin-online-overnight-delivery/>How do I buy Klonopin online overnight delivery?</a>, <a href=http://vipedlowestdrugprices24-7.com/klonopin/will-i-be-able-to-get-klonopin-online-overnight-delivery/>Will I be able to get Klonopin online overnight delivery?</a>, <a href=http://vipedlowestdrugprices24-7.com/klonopin/where-to-buy-klonopin-online/>Where to Buy Klonopin Online?</a> nepZooMunothTen

WilliamJah

<a href=http://medicplus.us/>http://medicplus.us/</a> Devecreriefluoxia , <a href="http://ordercialisjlp.com/cialis/where-to-buy-cialis-online/">Where to Buy Cialis Online?</a>

Jamesphiny

<a href=http://buecherx.eu/>http://buecherx.eu/</a> piestypentefs, <a href="http://buecherx.eu/fifty-shades-of-grey-geheimes-verlangen-band-1-roman/">Fifty Shades of Grey – Geheimes Verlangen: Band 1 – Roman</a>

Michaelbor

<a href=http://wintermode.xyz/>http://wintermode.xyz/</a> damen wintermode bardam, <a href=http://vipedlowestdrugprices24-7.com/klonopin/how-to-buy-klonopin-online/>How to buy Klonopin online?</a>

Gregoryged

<a href=http://haushaltx.eu/>http://haushaltx.eu/</a> nepZooMunothTen, <a href="http://medicnew.us/buy-generic-viagra-online/">Buy Generic Viagra Online</a>

Lloydcox

<a href=http://wintermode.xyz/>http://wintermode.xyz/</a> damen wintermode HobBruslybycloxy , <a href="http://wintermode.xyz/tamaris-damen-26239-combat-boots-schwarz-black-001-38-eu/">Tamaris Damen 26239 Combat Boots</a>

Servicenlz

???????????? ???????<a href=http://vika-service.by/>!</a>
???? ???????? ?????????? ????? 10 ??? ???????? ? ????????????? ?????????? ? ?????? ??????.???????? ??????????? ? ???? ????? ????????????:

1)<a href=http://vika-service.by/>???????? ? ?????????????? ??????????</a>

2)<a href=http://vika-service.by/>?????? ? ?????? ??????????</a>

3)<a href=http://vika-service.by/>?????? ? ????????? ??????????? ? ?????????</a>

4)<a href=http://vika-service.by/>SEO ??????????? ??????</a>

5)<a href=http://vika-service.by/>?????????? ??????</a>
?????? ???? ?????? ???!? ?????????,??? ??????????? ????????.

http://servis-kigbaevo.ru/user/Servicenxq/
http://121.127.250.75/home.php?mod=space&uid=36602
http://nash-class-a.ucoz.ru/index/8-9174
http://warforukraine.com/user/Serviceohz/
http://klimentoff.ru/index/8-6415

Bogdanila

??????????? ??? ????????<a href=https://stekloelit.by>!</a>
?????????? ?????? ???????? ??????? ?? ?????? ??? ???? ? ?????.???? ??????????? ??? «??????????» ???????? 10 ??? ?? ????? ???? ????????? ? ????????.
?? ????? ?????????? ??? <a href=https://stekloelit.by>???????????? ?????????? ?????</a>,<a href=https://stekloelit.by>??????? ?????????? ???????????</a>,<a href=https://stekloelit.by>??????? ?????? ?? ??????????? ??????</a>,<a href=https://stekloelit.by>?????????? ????? ? ???</a> ? <a href=https://stekloelit.by>?????????? ?????????? ?? ??????</a>,? ?????<a href=https://stekloelit.by>?????????? ????????</a> ? <a href=https://stekloelit.by>??????????? ???????????</a>
????? ????????? ?????????? ????????? ?? ????? <a href=https://stekloelit.by>?????</a>
http://scrip0.online/index.php?action=profile;u=211982
http://forum.hotboom.ru/memberlist.php?mode=viewprofile&u=53926
http://bbs.trxw.gov.cn/home.php?mod=space&uid=1636690
http://rahalat.net/forums/member.php?u=159114
http://10000.hol.es/user/Bogdankjh/

Bogdanwbf

??????????? ??? ??????[url=https://stekloelit.by]![/url]
?????????? ?????? ???????? ??????? ?? ?????? ??? ???? ? ?????.???? ??????????? ??? «??????????» ???????? 10 ??? ?? ????? ???? ????????? ? ????????.
?? ????? ?????????? ??? [url=https://stekloelit.by]???????????? ?????????? ?????[/url],[url=https://stekloelit.by]??????? ?????????? ???????????[/url],[url=https://stekloelit.by]??????? ?????? ?? ??????????? ??????[/url],[url=https://stekloelit.by]?????????? ????? ? ???[/url] ? [url=https://stekloelit.by]?????????? ?????????? ?? ??????[/url],? ?????[url=https://stekloelit.by]?????????? ????????[/url] ? [url=https://stekloelit.by]??????????? ???????????[/url]
????? ????????? ?????????? ????????? ?? ????? [url=https://stekloelit.by]?????[/url]
http://meditation-reiki.org/index/8-72053
http://droid-mod.ru/user/Bogdaniyg/
http://difmuhendislik.com/difforum/index.php?action=profile;u=38093
http://tg-wonderland.ru/index/8-11290
http://wanvw.com/home.php?mod=space&uid=893

agrohimhlv

?????? ???? ????????!
??????????? ?????????– ????????, ??????? ?????????????? ??????? ?????????????. ??? ??????????? ???????????? ? ???????? ?????????, ??? ??? ???????? ????? ??????????, ??? ????????????, ???? ??????? ????????????? ??????, ? ????? ??????? ?????? ????????. ????? ?? ??????? ??????? ? ??????? ????????????????.
1)[url=http://agro-himiya.by]????????? ??????? ?????? ? ?????? [/url] - ??????????? ????????? ?????? ? ?????? ????? ??????????? ? ??????? 20 ?????, ???? c ??????????? ?????????.??????? ? ???, ?? ?????? ???????? ?????, ??? ?????, ??? ? ? ???????. ??????? ?????????? ?????? ??????????????? ?????? ? ?????? ??????????????? ???????? ?????? ????? ????.
2)[url=http://agro-himiya.by]??????????? ????????? ?????? ?????[/url] - ?? ?????????? ??? ?????????? ?????? ??????????? ?????????, ??????????? ????????? ???????? ??????????? ???????? ????? ?????????. ???? ?????????? ????? ? ????? ????????????????? ????????????, ????????? ????? ?????????? ??????? ? ?????? ?????, ? ?? ?????? ???? ??????????? ??????? ??? ??? ????????? ? ????????? ??????? ?????- ? ??????????????.
3)[url=http://agro-himiya.by]?????????????? ????????? ??????[/url] - ?????? ????? ???????? ?????????? ??????????? ????????? ?? ????????? ????? ???? ? ?????? ????? ????? ??????????? ? ???????? ????????????. ?? ?????? ???????????? ???? ????????? ?? ?????? ? ????? ??????? ?????????????? ? ???????? ???????? ?????, ?? ? ??? ??????????????? ????????????? ???????, ?????? ???????.
4)[url=http://agro-himiya.by]??????????? ????????? ? ????????[/url] - ?? ????????? ? ???, ????? ??????????????? ???? ?????? ??? ???????? ??????. ? ???? ??? ???????? ??????? ???????? ?????, ??????? ??? ??????? ?????????, ???? ???????. ????? ????, ?? ??????? ????? ?????????? ? ????? ??????????????? ?? ???????? ?????? ??????.
?? ????? ???? ??? ?????? ? ??? ?? ????? [url=http://agro-himiya.by]??????? ??????[/url]
????????!
http://www.dmn.aaf.pl/forum/../profile.php?lookup=17804
http://en.doctormoslemi.ir/user/agrohimknj/
http://dntuyt.ru/forum/index.php?action=profile;u=1876480
http://kep39.ru/user/agrohimfre/
http://traindriver.pukekotech.co.nz/forum/index.php?action=profile;u=187407

Patriotmfx

???????????? ????????[url=http://sfilm.by/]![/url]
?????????? ?????? ???????? ?????????????????? ???????????????? ??????.
???? ???????????"??? ???????? ??????" ???????? 15 ??? ?? ????? ???? ????????? ? ????????.
?? ????? ?????????? ??? [url=http://sfilm.by]???????? ??????[/url] ,[url=http://sfilm.by]????????????? ??????[/url],[url=http://sfilm.by]???????????? ??????[/url],[url=http://sfilm.by]????????????? ??????[/url] ? [url=http://sfilm.by]??????????????? ??????[/url].
????? ????????? ?????????? ????????? ?? ????? [url=http://sfilm.by]?????[/url]
? ?????????,????????? "??? ???????? ??????".
http://buhbt.ru/index/8-2237
http://a-tl.ru/user/Patriotnai/
http://bbs.haofung.com/home.php?mod=space&uid=31320
http://doctor-mrt.ru/index/8-41607
http://vospitaniedetej.ru/user/Patriotuoj/

snegiroxvd

??????????? ??? ???? ? ???????[url=http://www.steklodel.by]![/url]
???? ??????????? ?????????? ????? 10 ??? ???????? ??????? ?? ?????? ? ?????? ??????.??? ???????? ???? ???????? ,??????? ?? ????? ?????????? ???:
1)[url=http://www.steklodel.by]?????????? ?????[/url] –??? ?????????,?????????? ????? ? ??????? ??????. ?????????? ????? ??????????? ? ????????? ????????? ?????????. ???????????? ??????? ??? ? ?????????? ???????? ?????? ?? ?????? ???????? ? ?????? ?????????.
2)[url=http://www.steklodel.by]?????????? ????????[/url]-????? ??? ???????? ?? ?????????,???????? ? ????????. ?????????? ???????? ??????????? ?? ??? ???????, ??? ??? ?? ?????? ???????? ??????? ????? ?? ???????? ?????????, ?? ? ????????? ????????? ?? ????? ??????.
3)[url=http://www.steklodel.by]?????????? ???????????[/url] –??? ???????? ? ???? ??????? ???????????,??????????? ??? ??????,??????? ??????????? ? ??????????? ? ????????. ?????????? ??????????? ?????????? ???????????? ?????? ??????????? ??????, ???????? ???????, ??????????????? ? ?????????? ??????????. ??????????? ?? ?????? ??????? ???????????? ?????????? ????? ??????????.
4)[url=http://www.steklodel.by]?????????? ????????[/url] -?????????? ???????? ? ?????????? ?????????? ?? ??????, ? ????? ?????????? ???????? ? ??????? ????? — ??? ??????????, ??????????? ???????, ??? ??? ??????? ? ??????????????? ???????, ??? ? ??? ??? ??? ??????? ?????.
http://www.climbing.org/member.php?u=159094
http://www.profstv.ru/user/kapriolgki/
http://www.calarms.com/index.php?action=profile;u=47045
http://jav-games.ru/user/kapriolvma/
http://9minecrafts.net/index/8-26791

GrantPum

[url=http://tunepk.us/]http://tunepk.us/[/url] woxunildickicedind , <a href="http://tunepk.us/lenovo-ideapad-120s-295-cm-116-zoll-hd-tn-antiglare-slim-notebook-n3350-dual-core-2-gb-ram-32-gb-emmc-intel-hd-grafik-500-windows-10-home-weis/">Lenovo IdeaPad 120S 29,5 cm (11,6 Zoll HD TN Antiglare) Slim Notebook</a>

Kennethsotly

[url=http://medicabc.us/]http://medicabc.us/[/url] woxunildickicedind , <a href="http://medicabc.us/ambien/go.php?q=buy-generic-ambien-10mg-30-day-ab">Buy generic ambien 10mg 30 day ab</a>

Patriotaxm

??????????? ??? ???? ? ???????[url=http://sfilm.by/]![/url]
?????????? ?????? ???????? ?????????????????? ???????????????? ??????.
???? ???????????"??? ???????? ??????" ???????? 15 ??? ?? ????? ???? ????????? ? ????????.
?? ????? ?????????? ??? [url=http://sfilm.by]???????? ??????[/url] ,[url=http://sfilm.by]????????????? ??????[/url],[url=http://sfilm.by]???????????? ??????[/url],[url=http://sfilm.by]????????????? ??????[/url] ? [url=http://sfilm.by]??????????????? ??????[/url].
????? ????????? ?????????? ????????? ?? ????? [url=http://sfilm.by]?????[/url]
? ?????????,????????? "??? ???????? ??????".
http://sms.sherlar-uz.com/user/Patriotjll/
http://pravo.r1v.ru/index/8-15341
http://www.245msp.ru/index/3-0/index/8-18393
http://www.strona-wielotematyczna.aaf.pl/forum/../profile.php?lookup=522
http://tamashebi.hol.es/index.php?subaction=userinfo&user=Patriotsly

ShaneTeava

[url=http://larbo.us/]http://larbo.us/[/url] woxunildickicedind , <a href="http://larbo.us/ayurvedic-massage-a-good-pain-reliever/">Ayurvedic Massage – a Good Pain Reliever</a>

Georgeomili

[url=http://clomidxx.com/]http://clomidxx.com/[/url] woxunildickicedind , <a href="http://clomidxx.com/complex-sleep-apnea/">Complex Sleep Apnea</a>

Brucetip

[url=http://sportelektronik.eu/]http://sportelektronik.eu/[/url] woxunildickicedind , <a href="http://sportelektronik.eu/?p=3308">AceCamp Fluoreszierender Kartenkompass</a>

MicheleHib

[url=http://nutritioninpill.com/]http://nutritioninpill.com/[/url] woxunildickicedind , <a href="http://nutritioninpill.com/a-guide-to-testosterone-cream/">A Guide To Testosterone Cream</a>

BtiKRD23Brab

????????? ? ??????????? ?????? ? ?????????? ? ?. ???????.
??????? ?????? ??????? ?? ???????? ???. ????? ? ????.
--------------------------------
[url=http://bit.ly/2rJUgga#ySxtH1088w]??? ????????? ??????????? ???????[/url]
[url=https://goo.gl/B8eSZm#956T62V7xC]??? ????????? ?? ??????????[/url]

JeffreySlend

[url=http://medicplus.us/]http://medicplus.us/[/url] woxunildickicedind , <a href="http://medicplus.us/2018/02/04/medicated-weight-loss-and-improving-health/">Medicated Weight-loss And Improving Health</a>

Asfalt93tads

?????? ?????????? ? ??????????????? ?????????
??????????????? ??????? ? ??????????
????? ??????????????? ??????????
????????? ??????????????? ???????? ?????????? ?
??? ? ??????????????? ??????????

----------------------
http://???????????????-?????????.??/

Marthaovema

[url=http://healthfree.us/]http://healthfree.us/[/url] woxunildickicedind , <a href="http://healthfree.us/2018/02/06/natural-ways-to-cure-erectile-dysfunction-2/">Natural Ways to Cure Erectile Dysfunction</a>

Jamesbut

[url=http://dekorshop.eu/]http://dekorshop.eu/[/url] woxunildickicedind , <a href="http://dekorshop.eu/ryobi-5133002820-rlt1831h25-rasentrimmer/">Ryobi 5133002820 RLT1831H25 Rasentrimmer</a>

Roberttus

[url=http://lanatrade.eu/]http://lanatrade.eu/[/url] woxunildickicedind , <a href="http://lanatrade.eu/cooler-master-masterair-maker-8-cpu-kuhler-maz-t8pn-418pr-r1/">Cooler Master MasterAir Maker 8 CPU-Kuhler</a>

ClarkHal

[url=http://baumarktx.eu/]http://baumarktx.eu/[/url] woxunildickicedind , <a href="http://baumarktx.eu/?p=4304">Tielburger Kehrmaschine tk20 Honda GCV135</a>

MartinBeavy

[url=http://laufsporty.eu/]http://laufsporty.eu/[/url] woxunildickicedind , <a href="http://laufsporty.eu/jkfitness-racing-545-indoor-cycle/">JKFitness Racing 545 Indoor Cycle</a>

Lakisharof

[url=http://navrcholu.eu/]http://navrcholu.eu/[/url] woxunildickicedind, <a href="http://navrcholu.eu/turen-palma-weis-aktenschrank-buroschrank-2/">Palma Wei? Aktenschrank Buroschrank</a>

PhillipWhede

[url=http://educationpoints.eu/]http://educationpoints.eu/[/url] woxunildickicedind , <a href="http://educationpoints.eu/student-driverj717-8-inch-drivers-education-sticker-decal/">Student DriverJ717 8 inch driver’s education Sticker decal</a>

Danielhag

[url=http://emcm.eu/]http://emcm.eu/[/url] Slonreryundurn , <a href="http://emcm.eu/sanct-bernhard-propolis-flussig-30-ml-1er-pack-1-x-30-ml/">Sanct Bernhard Propolis flussig- 30 ml</a>

JackieSob

[url=http://planetsports.us/]http://planetsports.us/[/url] Slonreryundurn , <a href="http://planetsports.us/adapting-to-the-treadmill/">Adapting To The Treadmill</a>

HarrisViape

[url=http://healthclue.eu/]http://healthclue.eu/[/url] Slonreryundurn , <a href="http://healthclue.eu/nuheart-heartworm-medicine/">Nuheart Heartworm Medicine</a>

Angelamiz

[url=http://haushaltx.eu/]http://haushaltx.eu/[/url] Slonreryundurn , <a href="http://haushaltx.eu/sofabett-aus-schmiedeeisen-modell-chicago/">Sofabett aus Schmiedeeisen : Modell CHICAGO</a>

Dannytub

[url=http://nickelr.us/]http://nickelr.us/[/url] Slonreryundurn , <a href="http://nickelr.us/nike-herren-902813-sneakers/">Nike Herren 902813 Sneakers</a>

Robertbix

[url=http://bedroomdeals.us/]http://bedroomdeals.us/[/url] Slonreryundurn , <a href="http://bedroomdeals.us/imperia-super-king-luxus-bett-eiche/">IMPERIA Super King Luxus Bett Eiche</a>

Beverlylic

[url=http://tunepk.us/]http://tunepk.us/[/url] Slonreryundurn , <a href="http://tunepk.us/memory-techniques/">Memory Techniques</a>

HeatherPew

[url=http://haustierx.eu/]http://haustierx.eu/[/url] Slonreryundurn , <a href="http://haustierx.eu/jr-farm-nager-mariendistel-80g/">JR-Farm Nager Mariendistel 80g</a>

Anitabew

[url=http://autoteilx.eu/]http://autoteilx.eu/[/url] Slonreryundurn , <a href="http://autoteilx.eu/leina-ref20000-betriebsverbandkasten-grun/">Leina REF20000 Betriebsverbandkasten</a>

AndreaPaymn

[url=http://educationpoints.eu/]http://educationpoints.eu/[/url] Slonreryundurn , <a href="http://educationpoints.eu/lego-education-large-building-plates/">LEGO Education Large Building Plates</a>

Bobbyenuts

[url=http://lampdeals.us/]http://lampdeals.us/[/url] Slonreryundurn , <a href="http://lampdeals.us/fatboy-lampe-transloetje-braun/">Fatboy Lampe Transloetje Braun</a>

SandraClups

[url=http://healthfree.us/]http://healthfree.us/[/url] Slonreryundurn , <a href="http://healthfree.us/2018/03/30/why-no-one-talks-about-health-anymore/">Why No One Talks About Health Anymore</a>

Nick Muilwijk

Name: Nick Muilwijk
Leeftijd: 28

Was vrijwilliger bij Thamsanqa van 27 apr 2009 tot 20 jun 2009